Jaje

Volimo ovaj spot. U potpunosti je naše autorsko djelo. Sami smo odabrali lokacije, osmislili redoslijed kadrova i općenito cijelu filozofiju spota. A filozofija spota se temeljila na ideji da se jako mnogo ljudi pojavi u spotu potpuno ravnopravno, tako da se zapravo ne zna tko su članovi benda. To je bio naš prvi spot. A pjesma je u dance stilu. Bilo bi blesavo da trojica rockera skaču i plešu, kako se to radilo u tipičnim dance spotovima, a bilo je i bezveze da se predstavimo kao dance izvođači, kad to nismo. Naša originalna izvedba je u stilu rhythm and blues balade, a ova dance izvedba je bila kompromis na koji smo pristali da bismo ušli u “jato” jednog od najvećih menadžera na ovim prostorima. Aranžman je nadahnuto napravio Borivoj Vincetić, a i mi smo još ponešto dodali na opće zadovoljstvo. U svakom slučaju, svi smo se dobro zabavljali radeći na njoj u studiju. Ubrzo je postala hit na mnogim radio postajama (bila je objavljena na CD-u Mega Dance Party 2 u izdanju Croatia Recordsa). Tad smo napravili i malu turneju po lokalnim radio stanicama i izgledalo je da nam se smiješi lijepa budućnost. Borivoj je predložio da i Konja napravimo u dance-u, nismo se složili (to bi bilo previše), i tako se završila naša avantura na estradnoj sceni.

Iako smo konce spota držali u svojim rukama, mnogo dobrih ideja je nastalo spontano od samih aktera, i tu bih posebno istaknuo Bojana koji se na opće oduševljenje sjurio biciklom u prljavu vodu Maksimirskog jezera (što mislite koliko bi se novca moralo dati profesionalcu da to učini). Zbog obilja dobrih kadrova, na kraju se ekran morao podijeliti u dva dijela da bi sve stalo (kao u filmu o Woodstocku).

Bilo bi lijepo opet skupiti sve to društvo (ove godine bi mogla biti dvadesetogodišnjica objavljivanja). Slijedi spot, a ispod i live izvedba naše originalne verzije (caffe bar Anyway).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.